Shampoo Santan by My Home Lab
14/08/2023

Kenapa Perlu Pakai Shampoo? Tips Yang Anda Perlu Tahu

Shampoo adalah penting untuk membersihkan dan menjaga kesihatan rambut kita. Ia membantu menghilangkan kotoran, minyak berlebihan, kulit mati, dan bahan kimia produk rambut yang digunakan sebelum ini. Selain itu, shampoo juga membantu menjaga keseimbangan kelembapan semula jadi rambut kita.

Berapa kerap perlu menggunakan shampoo bergantung kepada jenis rambut dan gaya hidup individu. Pemakaian shampoo yang terlalu kerap boleh mengeringkan rambut dan menghapuskan kelembapan semula jadi.

Bagi mereka yang mempunyai rambut berminyak, mungkin perlu menggunakan shampoo setiap hari atau setiap dua hari. Manakala bagi mereka yang mempunyai rambut kering atau berombak, hanya perlu guna shampoo sebanyak 2 - 3 kali seminggu sudah memadai.

Penting juga untuk menggunakan shampoo yang sesuai dengan jenis rambut kita. Jika rambut kita berminyak, memilih shampoo yang mengawal pengeluaran minyak adalah penting.

Bagi rambut kering, kita perlu memilih shampoo yang menghidratkan dan melembapkan rambut.

Selain itu, jangan gunakan terlalu banyak shampoo setiap kali mencuci rambut kerana ia boleh menyebabkan pengeringan dan kehilangan kelembapan rambut.

Jadi, pemilihan shampoo yang betul dan kerapian dalam membersihkan rambut akan membantu kita menjaga kesihatan dan kecantikan rambut kita.

Jom Cuba Shampoo Santan by MyHomeLab

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Nak Beli Kereta Perodua Baru? Hubungi Sales Advisor Sah Berdekatan Anda
Perodua.Co merupakan platform direktori Sales Advisor Perodua seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi mana-mana penasihat jualan untuk urusan pembelian kereta Perodua baru.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.